Hoewel afgelopen zaterdag (7 november) de temperatuur gemiddeld op 16,4 graden lag was het in zwembad de Louwert een stuk koeler. In plaats van tropische temperaturen waaide er een winters koude wind door het gebouw. Deze wind, in de vorm van alle instructeurs van de reddingsbrigade, had al vroeg in de middag het zwembad omgetoverd tot een winters tafereel.

Grote stukken “ijs” waren op maat geknipt en over het zwembad heen gelegd. Vervolgens waren er wakjes gemaakt zodat we ook onder het ijs vandaan konden komen. Tegelijkertijd werd er ook begonnen met het maken van zwart met wit gekleurd zeewier. Dit werd gebruikt om beplanting na de bootsen.

Tijdens deze “verwintering van het zwembad” kwamen de duikers van Seahorse Diving H.I.Ambacht. deze groep was er om te zorgen voor de veiligheid van alle kinderen en instructeurs die onder het ijs gingen zwemmen.

Om iets over half twee was alles gereed en kon de eerste groep kinderen beginnen aan hun tocht onder het ijs. Daar beneden was het erg donker, een echte uitdaging om de wakken te kunnen vinden. Gelukkig waren ze niet alleen want iedereen zwom met een ervaren instructeur.

Na deze tocht in het donker was er gelukkig warme chocolademelk en erwtensoep om weer bij te komen van deze beproeving.

En zo hebben alle drie de groepen deze winterwind getrotseerd en zijn ze een belangrijke ervaring rijker. Daarnaast hebben ze ook allemaal een Wak Certificaat behaald.

Voor foto’s van dit spektakel kunt u hier klikken.

 

Wak Zwemmen