Op zaterdag 28 januari 2017 hebben de leden vele baantjes gezwommen t.b.v. het goede doel!

Naast het aanleren hoe je jezelf en anderen kunt redden, is het ook leuk om af en toe iets anders te doen tijdens de lessen. En om dan ook nog eens een goed doel te kunnen sponsoren is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

Daarom hebben we dit jaar het Diabetes Fonds en de Reddingsbrigade gesponsord.

Om het eerlijk te houden hebben we 4 groepen op leeftijd gemaakt: 6 t/m 8, 9 t/m 11 jaar, 12 t/m 14 jaar en 15 jaar en ouder. Iedere groep zwemt een half uur, om daarin zoveel mogelijk baantjes te zwemmen. Om het goed bij te houden hoeveel baantjes ieder lid zwemt, zaten er tellers aan de kant.

  • Om half 2 gingen de jongste leden het water in. Na het zwemmen van de eerste banen, kregen ze na een kwartier even een pauze om bij te komen. Bij de pauze konden ze energie opdoen, door wat te drinken en een snoepje(s) te eten.
  • Om 2 uur gingen de wat gevorderde zwemmers het water in. Ook zij hebben even een pauze genomen om de nodige energie op te doen.
  • Om half 3 gingen de gevorderden het water in. Zij kregen de uitdaging om door te zwemmen en geen pauze te nemen. Maar als dit niet lukte, konden ze uiteraard een pauze nemen. Maar ze waren allemaal zo gedreven dat ze geen pauze wilden nemen.
  • Om 3 uur gingen de oudsten het water in. Zij wilden precies een half uur zwemmen zonder pauze te nemen. De competitie onderling was groot, en daardoor zijn er veel baantjes gezwommen.

Penningmeester Henk zat achter de tafel om alle gezwommen baantjes om te rekenen naar het geld dat de leden bij de sponsoren gaan innen. Het totaal bedrag staat nu op € 1.200,00. Maar sommige leden hadden de formulieren niet bij zich waardoor het bedrag ongetwijfeld hoger wordt.

Wij vonden het een geslaagde sponsor zwemmiddag waarin iedereen zich niet met 100% maar met 1000% heeft gegeven. Dit was goed te zien aan de rode gezichten die uit het water kwamen. Goede gedaan iedereen!!

Heb je deze keer niet meegezwommen, doe de volgende keer dan zeker mee. Het is de moeite waard en je draagt een steentje bij aan een goed doel.

De Activiteitencommissie,

Marjoke en Monique

Sponsorzwemmen op 28 januari 2017