Zaterdag 26 januari werd ons jaarlijkse evenement sponsorzwemmen weer gehouden. Bij dit evenement kunnen onze leden zich laten sponsoren om gedurende een half uur zoveel mogelijk baantjes te zwemmen.

Het doel van dit jaar was een nieuw zeil voor het wak zwemmen. Om het jaarlijkse evenement wak zwemmen in november te kunnen blijven organiseren in het toekomstige nieuwe zwembad is er een ander zeil nodig. Het wak-zeil wat steeds gebruikt werd is niet te bevestigen in het toekomstige zwembad. Dus een nieuwe oplossing werd gezocht.

Onze leden hebben enthousiast meegedaan. In totaal waren er 28 deelnemers, waarvan 11 jongens en 17 meisjes. Bij elkaar hebben zij 26,6 kilometer gezwommen. Dit zijn 1064 banen van 25 meter. 446 banen werden gezwommen door de jongens en 618 banen door de meisjes. Een groot aantal enthousiaste toeschouwers heeft de deelnemers zien zwemmen.

Op 9 februari wordt het exacte geldbedrag bekend gemaakt wat is opgehaald. Ook worden er nog prijzen uitgedeeld per leeftijdscategorie aan de kinderen die het meeste geld bij elkaar hebben gezwommen.

Sponsorzwemmen 2019