Afgelopen zaterdag werd het bedrag bekend gemaakt wat de leden bij elkaar hebben gezwommen op zaterdag 29 januari. Alle deelnemers zwommen voor extra geld voor de lessen van de vereniging en voor het goede doel het Prinses Máxima Centrum.

Joëlle Lievers, lid van onze vereniging, kreeg begin 2021 te horen dat ze lymfeklier had. Een zwaar traject van een half jaar met chemo’s volgde. In deze periode heeft het Prinses Máxima Centrum veel voor Joëlle betekend. Alles is er op gericht om een hele zware periode zo dragelijk mogelijk te maken. Het Prinses Máxima Centrum heeft als doel om alle kinderen met kanker te genezen. Hiervoor is onderzoek en geld nodig. 

In totaal hebben de deelnemers 25.125 meter gezwommen, dat zijn in totaal 1005 baantjes! Dat was een geweldige prestatie. Joëlle heeft zelf ook mee kunnen zwemmen wat een prachtige prestatie was. Hierdoor is er in totaal € 3283,85 bij elkaar gezwommen. Joëlle kan namens onze vereniging hiervan een mooi bedrag van € 1313,50 aan het Prinses Máxima Centrum overhandigen. Dit bedrag is een kleine bijdrage om het alle kinderen zo draaglijk mogelijk te maken door bijvoorbeeld te kunnen knutselen met een kunstenaar, lekker te sporten in de gymzaal, en een kamer zo groot te hebben dat alle gezinsleden kunnen blijven slapen.

Het bedrijf Erjama & Short Graphics  had voor  Felicia, Daphne, Joëlle, Sophie en Louise, die in elke leeftijdscategorie het meeste geld hebben ingezameld een mooie prijs gesponsord. Zij ontvingen een prachtige hoodie met het logo van de Reddingsbrigade Hendrik-Ido -Ambacht, het logo van het Prinses Máxima Centrum en hun naam erop gedrukt.

We bedanken alle kinderen die hebben gezwommen en alle sponsoren die met elkaar voor dit mooie bedrag hebben gezorgd en natuurlijk onze sponsor Erjama & Short Graphics voor de mooie hoodies. 

Volg ons op facebook of kijk op www.rbhiambacht.nl

Ruim 25 kilometer gezwommen voor Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht en het Prinses Máxima Centrum.