Nieuwsbrief

Reddingsbrigade Hendrik Ido ambacht

Februari 2016, editie 12

Hoi,

Een nieuw jaar, weer vol met plannen! In deze nieuwsbrief hopen we een aantal plannen met jullie te delen! Veel leesplezier!

Terugblik afgelopen 3 maanden
In de afgelopen drie maanden is het niet zo heel druk geweest. We hebben vooral lekker gezwommen!

Op 5 december zijn er een aantal pieten langs geweest. Zij hebben ons voorzien van heerlijke kruidnoten en een chocolade letter.

De echte bikkels van de brigade hadden het druk bij de start van het nieuwe jaar. Op 1 januari was er de nieuwsjaarduik in het Sandelingenpark. Voor de veiligheid van de duikers was de reddingsbrigade hierbij aanwezig.

Op 2 januari was er de PCB cup in Gorinchem. Hier hebben de oudste leden van de wedstrijdploeg gezwommen. Het was een gezellige wedstrijd.
Het was vooral leuk en gezellig om dit met elkaar te doen.

beker

Onderlinge wedstrijden
Van een aantal ouders/ leden kregen we al de vraag of er dit jaar onderlinge wedstrijden zijn. Het is intussen al wel een traditie geworden. Echter slaan we dit jaar een keer over omdat we in april ons 45 jarig bestaan gaan vieren. Als we beiden doen hebben we niet genoeg tijd om voor de examens te trainen.

45 jarig bestaan
Op 19 april bestaat de Reddingsbrigade Hendrik ido ambacht 45 jaar! Dat willen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Op 16 april hopen we daarom een feestje te vieren. Wat we precies gaan doen dat blijft nog even een verrassing, maar houd deze datum in elk geval vast vrij!

45 j

Jaarvergadering
Op 30 maart is de jaarvergadering van de Reddingsbrigade HIA. De uitnodiging/ agenda voor deze avond volgt. Wel fijn als u deze datum vast reserveert in uw/ jouw agenda. We waarderen het als u aanwezig bent.

Avondvierdaagse
Dit jaar willen we graag meelopen met de avondvierdaagse. De kinderen hebben hierover al een briefje meegekregen.
Nu is het natuurlijk het leukst als we met een zo groot mogelijke groep lopen. Daarom willen we het blijvend onder jullie aandacht brengen.
We weten nu nog niet precies wanneer de avondvierdaagse is. Wanneer we dit wel weten zullen we dit vermelden.
Wil je een vriendje/ vriendinnetje meenemen met lopen kan dat ook.
Aanmelden kan bij de tafel op zaterdag of via de email naar Erna: secretariaat@rbhiambacht.nl

Examenzwemmen
Het duurt nog heel lang, maar we willen het vast onder de aandacht brengen, met name omdat het anders is dan anders.
Dit jaar zwemmen we niet de week voor de zomervakantie af maar eerder, namelijk op 25 juni!
Het is belangrijk dat je deze dag kunt omdat het lastig is om een andere examendatum of plaats te regelen. Houd deze datum dus vast vrij!
Op 2 april is het proefzwemmen. Ook deze dag is belangrijk!
Voor de dinsdagavond leden die examen zwemmen is het proefzwemmen op 29 maart.

(Maatschappelijke) stages
We worden veelvuldig benaderd met de vraag of mensen stage/ maatschappelijke stage kunnen lopen.
Als brigade staan we open voor stagiaires wanneer iemand lid is (of geweest is) van de brigade.
Daarnaast kunnen we er maximaal 3 per jaar aannemen.
Op dit moment zijn we ruimschoots voorzien en kunnen we dus geen stage aanvragen meer honoreren.

Kleedhokjes
We vinden privacy belangrijk. Daarom willen we weer even aandacht vragen voor de privacy in de kleedkamers.
Het is de bedoeling dat er alleen dames (meisjes en moeders) in het grote dameskleedhok komen en alleen heren (jongens en vaders) in het grote herenkleedhok komen.
Wil je je kind helpen, maar ben je van het andere geslacht dan is het wenselijk dat er omgekleed wordt in een klein hokje.
Levert dit problemen op omdat er geen hokjes vrij zijn, bespreek dit dan met de tafeldienst. Die kan dan even kijken of er iets vrij gemaakt kan worden en er tijdelijk even op kleding gepast kan worden.
Bedankt voor ieders medewerking hierin!

Wachten voor wedstrijdzwemmen
We zijn erg blij met het grote aantal kinderen wat meedoet in het wedstrijduur.
Veel kinderen zwemmen eerst in het 1e uur en moeten daarna 40 minuten wachten.
Wat de laatste tijd opvalt is dat er veel gespeeld wordt op plekken waar geen toezicht is (in de kleedkamers, en achterin het zwembad). Dit is niet de bedoeling! Wij vinden het belangrijk dat kinderen onder toezicht zijn zodat er geen plagerijen komen, gewonden vallen enz.
Wachtende kinderen mogen in het stukje bij de deur waar ouders zitten, of in de hal bij de tafeldienst wachten. Wilt u dit zelf ook tegen uw kind vermelden?
Er zijn spelletjes bij de tafeldienst op te halen die door de kinderen gespeeld kunnen worden.
Het is vanuit de instructeurs niet mogelijk om hierin begeleiding te geven, omdat zij les moeten geven of op de veiligheid moeten letten. We hopen uiteraard dat u als ouders hierin mee wilt denken en mee wilt helpen zodat alle kinderen in het zwembad veilig zijn en zich op een goede, gezellige en veilige manier kunnen vermaken.

kleding eisen
Vanaf eind oktober zwemmen we al met kleding aan. Helaas is het zo dat niet iedereen de juiste kleding aan heeft. Omdat dit vooral met proefzwemmen en examenzwemmen problemen kan opleveren willen we u nogmaals attenderen op de kleding eisen.

De kledingeisen zijn als volgt:

  • Badkleding
  • Lange broek of rok tot over de knie
  • Shirt met lange mouwen
  • Winddicht jack (regenjas)
  • Schoenen met een harde zool.

Acties
Naast het ledenaantal is ook de kas iets om in de gaten te houden. We hebben twee acties waar iedereen aan mee kan doen én welke eigenlijk bijna automatisch gaan:

Sponsorkliks: Bestelt u wel eens iets op bijv. Bol.com, wehkamp.nl, zalando? Wanneer je iets besteld via een webshop kan dit geld opleveren voor de Reddingsbrigade. Kijk op onze site (www.rbhiambacht.nl) voor de handleiding om sponsorkliks goed te gebruiken!

index

Statiegeldflessen: Neem de lege statiegeldflessen mee naar het zwembad. Wij leveren deze flessen in én het statiegeld wordt besteed aan nieuwe materialen en activiteiten tijdens de lessen.

Ambachtpas
De ambachtpas is een pas die vanaf 19 maart als wettig betaalmiddel bij een groot aantal winkeliers in Hendrik ido ambacht geld. Mensen met een ambachtpas krijgen korting in de winkels en steunen verenigingen in ambacht.
Ook de reddingsbrigade Hendrik ido ambacht is één van de goede doelen die gesteund gaat worden.
Belangrijk is wel dat diegene die de pas aanschaffen dan een vinkje zetten bij de RB HIA.
Er komt binnenkort een uitgebreidere email met informatie hierover. Maar dit alvast even ter informatie, mocht u mensen horen die van plan zijn deze pas aan te schaffen, dan kunt u noemen dat wij ook als vereniging meedoen!

Website
De website is een belangrijke bron van informatie voor u. Hier staan de jaarroosters, waarop staat wanneer er vakantie of juist geen vakantie is. Daarnaast staan er bijvoorbeeld ook de kledingeisen enz. Het is raadzaam om regelmatig even op de site te kijken. www.rbhiambacht.nl

Oude badkleding
Er zijn regelmatig kinderen die per ongeluk hun zwempak of zwembroek vergeten. Omdat wij nu geen reservemateriaal in de kast hebben liggen, moeten kinderen een uur toekijken hoe hun baangenoten zwemmen of gaan ze direct weer naar huis. Dit is natuurlijk zonde. Daarom zijn wij hard op zoek naar zwemkleding in verschillende maten. Heeft u iets liggen wat niet meer gebruikt wordt dan houden wij ons van harte aanbevolen dat van u te ontvangen!

Bedankt alvast!

Agenda
De komende tijd staat op de agenda:
20 februari: vakantie
23 februari: vakantie
29 maart: proefzwemmen dinsdag
2 april: proefzwemmen zaterdag
12 april: activiteit dinsdagavondleden
16 april: activiteit 45 jarig bestaan zaterdagleden
30 april: vakantie
3 mei: vakantie
7 mei: vakantie

Tot slot
We kunnen nog wel wat nieuwe leden gebruiken. Mocht jij nog een vriendje/ vriendinnetje/ kennis hebben die het leuk vindt om te zwemmen? Neem hem/ haar dan gerust een keertje mee!

We rekenen weer op een gezellige en sportieve tijd met elkaar!

Hartelijke groet,

Bestuur Reddingsbrigade HIA

 

Nieuwsbrief 12