Nieuwsbrief

Reddingsbrigade Hendrik Ido ambacht

Oktober 2015; editie 11

Hoi,

Na de zomervakantie én nu weer een aantal weken trainen verschijnt er weer eens een nieuwsbrief.

Terugblik tweede en derde kwartaal 2015
De vorige nieuwsbrief verscheen in mei. Dat is alweer even geleden.
In juli hadden we het examen zwemmen. Er waren 74 mensen die examen hebben gedaan. 73 mensen zijn geslaagd. Gefeliciteerd daarmee! Intussen zijn we al weer hard aan het trainen voor de volgende examens (juli 2016).

Naast het zwemmen hebben we alweer twee activiteiten gehad. Op de zomerdag hebben we met de boot gevaren én hebben we een ongeval nagedaan om te laten zien waar we als reddingsbrigade voor oefenen. Het was een gezellige dag.

Op 26 september was er een activiteit voor vooral de oudere leden. We gaven de cursus ‘auto te water’. Een aantal ouders, de instructeurs en wat andere mensen hebben hieraan meegedaan. Hieronder een aantal foto’s hiervan.

IMG_0024

Binnenkort staat de activiteit ‘wakzwemmen’ op het programma. Als het goed is heb je hier al een briefje voor gehad.

Jubilarissen
Mensen die langer dan 10 jaar lid zijn worden op bepaalde momenten in het zonnetje gezet. In 2015 zijn dit:

  • Lilianne van Alphen: 10 jaar
  • Jan van Es: 15 jaar
  • Ellievan Es: 30 jaar
  • Thomas van Gemerden: 10 jaar
  • Auke Mollema: 20 jaar

Als het goed is hebben jullie al iets gekregen, of krijgen jullie dat binnenkort. In elk geval in deze nieuwsbrief een eervolle vermelding!
Fijn dat jullie al zo lang actief bij de Reddingsbrigade HIA betrokken zijn! We hopen dat jullie nog lang betrokken kunnen en willen blijven!

bloem

 

Aandacht voor grensoverschrijdend gedrag
Vanuit de bond is aan alle brigades gevraagd extra aandacht te hebben voor grensoverschrijdend gedrag. Dit wordt vanuit de overheid en maatschappij gevoed. Onder grensoverschrijdend gedrag valt een heel scala aan zaken, waarvan seksuele mishandeling de meest ernstige is en minst voorkomende is, gelukkig!
Daarnaast is ook pesten, schelden, veiligheidsvoorschriften bewust negeren en agressie grensoverschrijdend gedrag. Dit kan onder alle lagen plaatsvinden (dus onder de leden, tussen ouders en leden, ouders en instructeurs, instructeurs onder elkaar, bestuur richting partijen of partijen richting bestuur).

Als bestuur moeten we hiervoor een beleid maken en hier hebben we een voorzichtige aanzet gegeven. Het eerste document, de huisregels is klaar en vastgesteld in de bestuursvergadering.
Het document kunt u hier zien.
We willen u vragen om dit document goed door te lezen en eventueel kort uit te leggen aan uw kind.

Het overstijgende document moet nog worden vastgesteld en houd u nog te goed. Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze stellen aan Erna: secretariaat@rbhiambacht.nl.

Bedankt alvast voor uw medewerking hierin.

Acties
Naast het ledenaantal is ook de kas iets om in de gaten te houden. We hebben twee acties waar iedereen aan mee kan doen én welke eigenlijk bijna automatisch gaan:

Sponsorkliks: Wanneer je iets besteld via een webshop kan dit geld opleveren voor de Reddingsbrigade. Kijk  Hier voor de handleiding om sponsorkliks goed te gebruiken!

Statiegeldflessen: Neem de lege statiegeldflessen mee naar het zwembad. Wij leveren deze flessen in én het statiegeld wordt besteed aan nieuwe materialen en activiteiten tijdens de lessen.

We proberen contributieverhoging zo lang mogelijk uit te stellen (en dat is ons al een aantal jaren gelukt) maar we hopen natuurlijk wel dat u ons door middel van bovenstaande acties zoveel mogelijk steunt. Het is weinig moeite en kan heel veel opleveren voor onze kas!

Heeft u interesse laat dit dan voor 1 juni weten aan Erna, zodat we kunnen kijken welke mogelijkheden er zijn om per september bij een cursus aan te haken.

Met kleding aan zwemmen
Vanaf zaterdag 31 oktober wordt er weer gezwommen met kleding aan. We willen u vragen om de kleding mee te geven aan uw kind. We starten daar al zo vroeg mee, omdat het goed is om de conditie goed te trainen. Voor het examenzwemmen is dit erg belangrijk. Ook voor de mensen die op dinsdagavond zwemmen en een brevet gaan halen geldt deze regel.
De kledingeisen zijn als volgt:

  • – Badkleding
  • – Lange broek of rok tot over de knie
  • – Shirt met lange mouwen
  • – Winddicht jack (regenjas)
  • – Schoenen met een harde zool.

Wedstrijdploeg
Ben jij opzoek naar een extra uitdaging??
Meld je dan aan voor het wedstrijdteam.

Op zaterdagmiddag trainen wij om de slag en conditie te verbeteren.
Ook zijn er een aantal wedstrijden waar wij aan mee doen.
Voel jij je nu geroepen en wil je een keer komen mee trainen.
Loop dan even langs bij Melanie of Lilianne en zij geven je mee informatie.
Wil je voorafgaande al wat informatie, mail dan wedstrijdteamrbhia@hotmail.com.

Groetjes,

Melanie en Lilianne

Instructeurs stellen zich voor
Er is een brief, waarin de instructeurs zich voorstellen. Deze wordt altijd opgestuurd naar mensen die nieuw lid zijn. Omdat het al heel lang geleden is dat iedereen deze kreeg zit hij als bijlage bij deze nieuwsbrief.

Website
De website is een belangrijke bron van informatie voor u. Hier staan de jaarroosters, waarop staat wanneer er vakantie of juist geen vakantie is. Daarnaast staan er bijvoorbeeld ook de kledingeisen enz. Het is raadzaam om regelmatig even op de site te kijken. www.rbhiambacht.nl

Oude badkleding
Er zijn regelmatig kinderen die per ongeluk hun zwempak of zwembroek vergeten. Omdat wij nu geen reservemateriaal in de kast hebben liggen, moeten kinderen een uur toekijken hoe hun baangenoten zwemmen of gaan ze direct weer naar huis. Dit is natuurlijk zonde. Daarom zijn wij hard op zoek naar zwemkleding in verschillende maten. Heeft u iets liggen wat niet meer gebruikt wordt dan houden wij ons van harte aanbevolen dat van u te ontvangen!

Bedankt alvast!

Nieuw zwembad
Via allerlei kanalen is er bekend gemaakt dat er een nieuw zwembad komt in Hendrik ido ambacht.
Wij weten ook niet meer dan dat er in de krant/ facebook enz. gemeld is.
Wat wel duidelijk is, is dat het zwembad gewoon open blijft. We kunnen dus gewoon onze lessen blijven volgen.

Mocht er meer nieuws zijn, dan horen jullie dat natuurlijk ook!

Agenda
De komende tijd staat op de agenda:

7 november: Wakzwemmen

5 december: Zwarte Piet

19 + 26 december: Kerstvakantie

22-29 december: Kerstvakantie.

Op 2 en 5 januari starten de lessen weer!

Tot slot
We kunnen nog wel wat nieuwe leden gebruiken. Mocht jij nog een vriendje/ vriendinnetje/ kennis hebben die het leuk vindt om te zwemmen? Neem hem/ haar dan gerust een keertje mee!

We rekenen weer op een gezellige en sportieve tijd met elkaar!

Hartelijke groet,

Bestuur Reddingsbrigade HIA

 

Nieuwsbrief 11