Afgelopen zaterdag 6 november was het wedstrijdbad in zwembad de Louwert weer omgetoverd tot een echt ijspaleis door middel van zeil wat over het water is gelegd en wakken die in het “ijs” werden gemaakt. Dit ijspaleis werd mede mogelijk gemaakt door Teo van Horssen hoveniers.

Leden en niet-leden hebben in groepen tussen 14.30 uur en 18.15 uur geoefend om onder water van wak naar wak te zwemmen.  Iedereen leerde ook hoe je een wak herkend en hoe je uit een wak klimt met het stevige wak matras. Altijd handig om te weten en een keer te hebben geoefend voor als je aan het schaatsen of spelen bent op natuurijs.

Elke deelnemer werd begeleidt door een instructeur of ervaren lid van de vereniging en de extra veiligheid onder het ijs is verzorgt door een team duikers van de voormalige Stichting Making Bubbles.

Alle bezoekers konden langs de kant de verrichtingen van de deelnemers volgen. Na het wak zwemmen ontvingen de deelnemers een diploma en konden zij nagenieten met koek en zopie in de horeca van het zwembad wat mogelijk gemaakt is door Plus Alfred Koehoorn.

Elk jaar organiseert Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht Wak zwemmen i.s.m zwembad De Louwert. Wil jij / wilt u een keer meedoen? Dat kan, deelname is voor jong en oud en zeker ook voor niet-leden, mits je diploma A en B hebt.

Elk jaar wordt de datum bekend gemaakt in weekblad de Brug, door zwembad De Louwert en op onze website www.rbhiambacht.nl .

Graag zien we jullie (weer) bij onze volgende editie! En ben je nieuwsgierig wat reddingszwemmen is? Kom gezellig een keer proefzwemmen bij de reguliere lessen van de brigade op zaterdagmiddag (t/m 15) of dinsdagavond (16+) in zwembad De Louwert. Voor vragen of aanmelden kunt u terecht op onze website.

Fantastisch Wakzwemevenement bij Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht