Zoals alle zwemliefhebbers wel weten betekent 1 mei dat het buitenbad van de Louwert weer opengaat. Speciaal voor deze opening organiseerde hi5ambacht activiteiten in en rond het zwembad.
Een van deze evenementen was een clinic van de reddingsbrigade, hiervoor zijn wij afgelopen maandag met een aantal instructeurs bezig geweest in het zwembad.

Tijdens deze middag konden alle kinderen mee doen met reddingsbrigade activiteiten, zoals klos en touw gooien, pop vervoeren, en ringen duiken. Ook was er aan het eind van de middag wat tijd voor een demonstratie met de redding brancard.

Wij kijken terug op een gezellige en geslaagde middag waarin we veel kinderen hebben laten kennismaken met de reddingsbrigade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buitenbad personeel

Naast deze spetterende opening van het buitenzwembad betekende 1 mei ook nog wat anders voor de reddingsbrigade. Het is namelijk zo dat er bij het begin van het buitenbadseizoen weer veel nieuw buitenbad personeel wordt aangenomen. Henk Schreurs, locatiemanager van de Louwert, heeft ons gevraagd om net als voorgaande jaren een opleiding te verzorgen zodat het nieuwe personeel weet hoe ze moeten handelen in geval van nood.

We begonnen de ochtend met het maken van zwemmeters, vervolgens zijn de bevrijdingsgrepen aangeleerd en ook reddingen met een klos zijn behandeld. Aan het eind van de ochtend zijn er verschillende ongevallen nagespeeld om te kunnen oefenen en ook is de brancard en wervelplank behandeld.
Rond 12 uur zat het zwemgedeelte er op en had iedereen het voldoende afgerond.  Dit betekende dat wij klaar waren en het buitenbad personeel verder kon met de rest van de opleiding tot badmeester/badjuffrouw.

 

 

1 Mei